Onzuivere huid en acne

Acne is een veel voorkomende aandoening van de huid, waarbij de talgklieren ontstoken zijn. Deze ontstekingen kunnen helaas leiden tot blijvende littekens. Om dit te voorkomen raad ik aan iedere huid met onzuiverheden en ontstekingen professioneel te laten behandelen. Niet alleen je huid wordt er mooier van, ook je zelfvertrouwen wordt er beter van.
Door mijn jarenlange ervaring kan ik goed inschatten wat de mate van de acne is. De behandelingen worden daarop afgestemd. Wanneer de talgaanmaak verminderd, het vochtgehalte in de huid op peil is, de poriën schoon en open blijven en de ontstekingen genezen, zal de huid steeds meer egaal en gezond worden.

 

Meer over acne

Er zijn verschillende vormen van acne. De meest voorkomende is acne vulgaris. Deze meestal in de puberteit ontstane vorm van acne is heel goed te behandelen. Het is erg belangrijk de huid iedere dag goed te reinigen om verstopte poriën te voorkomen en de bacterie die op de huid voorkomt te remmen.
De belangrijkste oorzaken van acne zijn:

  • overtollig talg
  • verstopte poriën
  • bacteriën (die in grotere getale op de huid aanwezig zijn, meer dan normaal)
  • gevoeligheid van de talgklier voor deze bacteriën, onder invloed van hormonen

Wat kun je er aan doen?

Tijdens de behandelingen wordt een diepte reiniging uitgevoerd waarmee alle onzuiverheden hygiënisch en zonder littekenvorming worden verwijderd. De behandelingen worden aangevuld met peelings met een effectieve concentratie van verschillende soorten zuren, waaronder salicylzuur. Deze peelings geven geen roodheid of schilfering van de huid door de unieke samenstelling. Ook wordt een keuze gemaakt uit verschillende serums. Een masker zorgt ervoor dat het serum diep in de huid trekt en de huid ook gekalmeerd wordt.

Thuis kun je de huid goed reinigen met de oil-control face-wash. Door het aanbrengen van de C-Enzym Peel wordt de huid diep gereinigd. Dagelijkse verzorging en UV-bescherming met Oil Control Treatment (intense) en UV-beschermer maakt de thuisverzorging compleet. Spot Control kan aangebracht worden op enkele ontstekingen en op die plaatsen waar veel verstopte poriën zitten.

Met behandelingen en gebruik van de producten samen, zul je spoedig verbetering zien en merken dat er minder ontstekingen zullen ontstaan. De huid wordt weer mooi egaal en glad, zonder (pijnlijke) ontstekingen.

 

 

Vergoeding door zorgverzekeraars

Indien je een aanvullende verzekering hebt worden de kosten van de behandelingen vergoed tot een maximum bedrag per jaar, of tot een maximum bedrag per behandeling. Sommige zorgverzekeraars vragen een verwijzing van de huisarts, bij de meesten is dit niet nodig. Je ontvangt van mij een factuur, die je vervolgens zelf kunt indienen bij de zorgverzekering. De zorgverzekeraar betaalt de behandelkosten achteraf terug.

 

Behandelingen

Jeugd mini-behandeling.
30 min. / 31 euro
Voor een jonge huid met enkele onzuiverheden en neiging tot puistjes bijvoorbeeld rond de mond of op het voorhoofd.
Een reinigende behandeling met verwijderen enkele onzuiverheden en/of milia (gerstekorrels). Inclusief epileren (harsen) van de wenkbrauwen.

 

Acne behandeling gelaat.
45 min. / 47 euro
Voor een huid met milde acne, of wanneer de acne rustiger is geworden na eerdere behandelingen.
Een diep reinigende behandeling met peeling, onzuiverheden verwijderen en masker.  Behandeling met Oil Control Treatment producten van Clephar.

 

Acne behandeling gelaat (intensief)
60 min. / 59 euro
Voor een huid met actieve acne, meerdere ontstekingen en veel verstopte porien.
Een diep reinigende behandeling met peeling, onzuiverheden verwijderen, intensief werkende serums en masker. Behandeling met Oil Control Treatment intense producten van Clephar.

 

Oil Control Treatment
75-90 min. / 75 euro
Voor volwassenen met een vette of onzuivere huid, of met een vorm van acne die aanhoudt.
Intensief reinigende en verzorgende behandeling, inclusief epilatie wenkbrauwen en uitgebreide massages.

 

Microdermabrasie
60-75 min. / 85 euro
Ter vermindering van littekens, voor het opfrissen van de huid, voor het stimuleren van de aanmaak van gezonde huidcellen en het verminderen van littekens en pigmentvlekken.
Peeling obv micro-kristallen voor een gladde schone huid. Inclusief nabehandelingsmasker en epileren wenkbrauwen.