ZO Skin Health

assortimement

ZO Skin Health

Dr. Obagi bestrijdt huidproblemen niet als losstaande aandoeningen, maar vanuit de gedachte van een gezonde, goed functionerende huid. Zijn healthy-skin concept staat voor huidverbetering op medische en niet-medische wijze, met uitgebreide, klinisch bewezen resultaten.

GEZONDE HUID VS. BESCHADIGDE HUID

Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (UV straling, vervuiling), stress, hormonen, slaappatroon en huidverzorging spelen allemaal een rol bij huidgezondheid. Met een gebalanceerde levensstijl en een effectief huidverzorgingsproduct kunt u een gezonde huid opbouwen.

 

beschadigde huid           gezonde huid

 

Veroudering en de beschadigde huid.

Naarmate we ouder worden, worden onze huidcellen steeds luier en sommige soorten huidcellen raken zelfs in niet-actieve toestand, een soort winterslaap. Blootstelling aan zonlicht en andere factoren kunnen de veroudering versnellen, doordat zij het DNA in de huidcellen beschadigen. De symptomen van vele huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld acne, melasma en rosacea zijn het gevolg van een niet goed functionerende huid, een onbalans in de gezonde huid. Overmatig gebruik van slechts ‘vochtinbrengende’ producten zorgt voor versnelde veroudering van de huid. De bovenste huidlaag (die bestaat uit dode cellen, stratum corneum genaamd) is de enige laag, waarin water is in te brengen. Echter wanneer dit gebeurt, reageren de huidlagen eronder door onmiddellijk al het water uit de diepere huidlagen te ontrekken. Het gevolg: de huid voelt droog aan en wordt gevoeliger en kwetsbaarder.

Maar wat is nu een gezonde huid?

Een gezonde huid is een huid waarin alle huidcellen actief en wakker zijn en hard aan het werk zijn. In het overzicht hieronder staan de eigenschappen waaraan een gezonde huid voldoet.

 

Eigenschap Beschadigde huid Gezonde huid
Structuur Ruw Zacht
Strakte Los Strak
Poriën Groot Klein
Helderheid Dof Heldere glans
Ziekten Kan ziektebeelden vertonen (bv. acne of rosacea) Ziektevrij
Tolerantie Gevoelig Tolerant
Stevigheid Slap Stevig
Huidtoon Ongelijkmatig van kleur (toon en vlekken) Gelijkmatig van toon en kleur
Hydratatie Droog Van nature gehydrateerd
Volume Verlies van volume Vol van volume

 

ZO SKIN HEALTH 5-STAPPEN PROGRAMMA

Anders dan traditionele anti-aging huidverzorgingsproducten werkt ZO Skin Health op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden. Het ‘ZO Saturation Program’ helpt om optimale huidgezondheid te creëren door meerdere ‘lagen’ retinol, anti-oxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen, om zo het herstel van de huid te versnellen en de huid te verbeteren. Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan (Reinigen, Activeren, Stimuleren, Kalmeren + Voeden, Beschermen), waarin producten worden gebruikt die echt uniek zijn.

1. REINIGEN
Om de structuur te verbeteren, dofheid te elimineren en de penetratie van de volgende stappen te verbeteren. Deze ZO Skin Health producten verwijderen onzuiverheden, neutraliseren vrije radicalen en voeden de huid met krachtige anti-oxidanten.
2. ACTIVEREN
Om de penetratie van de actieve ingrediënten te bevorderen. Deze producten verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen en talg zodat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.
3. STIMULEREN
Deze producten worden ingezet om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de collageen- en elastineproductie te stimuleren. Deze ZO Skin Health producten verbeteren de celfunctie. Alle producten bevatten retinol: dit is het meest actieve ingrediënt om de celvernieuwing te stimuleren en daarmee veroudering tegen te gaan.
4. KALMEREN + VOEDEN
Om de huid te verzorgen en te kalmeren nadat de bovenste huidlaag geëxfolieerd is en de krachtige ingrediënten zijn aangebracht, worden deze ZO Skin Health producten met kalmerende ingrediënten gebruikt om eventuele irritatie en roodheid te verminderen. Deze kunnen opspelen na het gebruik van retinol en vitamine C in hoge concentraties. De kalmerende producten zorgen ook voor een betere hydratatie van de huid door de voedende ingrediënten.
5. BESCHERMEN
Om de huid te beschermen tegen toekomstige schade raadt Dr. Obagi aan om een UVA/UVB bescherming te gebruiken.

Op korte en lange termijn zullen zichtbare verbeteringen te zien zijn in rimpels en lijntjes, donkere (ouderdoms-) vlekken, huidtoon, structuur, stevigheid en elasticiteit. Door goed en langdurig gebruik van het ZO Skin Health Saturation Program wordt huidveroudering verder tegengegaan met een jonger uitziende huid als resultaat.

Zoals Dr. Obagi zegt:

“To win the battle on aging, you have to give it your best shot.”