Peelings

PeelingPeelings hebben tot doel de huid te ontdoen van de bovenste huidlagen. Jongere cellen komen dan aan de oppervlakte wat een frissere uitstraling geeft. De huid wordt gedwongen ook sneller nieuwe cellen aan te maken, vanuit de onderste laag van de opperhuid. Gedurende ongeveer een maand tijd komen deze cellen naar de bovenste lagen van de opperhuid, om vervolgens ongemerkt te verdwijnen. Met een peeling zal dit proces sneller gaan. Tevens zullen pigmentvlekken vervagen.

Microdermabrasie

Een bekende methode is microdermabrasie. Dit is een mechanische peeling, er worden geen zuren gebruikt. Bij microdermabrasie worden de dode huicellen verwijderd door middel van een techniek die het best vergeleken kan worden met ‘zandstralen’. Het hele gelaat kan behandeld worden, maar microdermabrasie kan ook plaatselijk ingezet worden, bijvoorbeeld bij de behandeling van (acne)littekens.

Glycolzuurpeeling

Na een glycolzuurpeeling voelt uw huid zacht, fris en intens gereinigd aan. Door gebruik te maken van kleine moleculen, zullen de dode huidcellen gemakkelijk van de huid afgaan. Tijdens de peeling ervaart u een lichte prikkeling. De inwerkingstijd en de dosering wordt aangepast aan uw huid. Glycolzuurpeelings kunnen wekelijks worden toegepast. Een kuur van 3 tot 5 behandelingen geeft een mooi resultaat bij pigmentvlekken.

ZO Ossential Facial Stimulator Peel

De Ossential Facial Stimulator Peel is een ultieme stimulans voor de huid en een mooie aanvulling op de ZO Skin Health producten. De Ossential Facial Stimulator Peel zorgt voor:

  • Het stimuleren van de celvernieuwing
  • Een vermindering van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels
  • Een verbetering van de huidtoon en -structuur
  • Een verhelderend effect van de huid

De Ossential Facial Stimulator Peel is een AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid) peeling met onder andere salicylzuur, melkzuur en citruszuur en is geschikt voor vele doeleinden. De genoemde ingrediënten hebben een stimulerende, exfoliërende en ontstekingsremmende werking op de huid. De peeling zal de algehele uitstraling van de huid verbeteren. Na de peeling is er geen zichtbare reactie op de huid te zien (ook wel ‘downtime’ genoemd), zoals schilfering of roodheid.

Deze eventuele reacties worden voorkomen doordat de peeling geen water bevat en dus ook geen pH-waarde, dat maakt deze peeling echt uniek. U kunt na de peeling meteen weer verder gaan met het dagelijkse leven en ondervindt dus geen nadelige effecten op de huid na het ondergaan van de Ossential Facial Stimulator Peel.