Couperose, Rosacea

CouperosaRoodheid
Roodheden in het gezicht worden vaak als storend ervaren. Voordat een behandelplan wordt opgesteld, wordt bij MOOI m.v. altijd beoordeeld wat de oorzaak is van de roodheid.

Roodheid kan een gevolg zijn van:

  • – gevoelige huid (huidtype, sensitive skin)
  • – gevoelig geworden huid (huidconditie, sensitized skin): allergie, irritatie (tijdelijke intolerantie)
  • – couperose
  • – rosacea
  • – bloedblaasje

Couperose                                                                                                                                                                           
Wanneer op de huid vele kleine bloedvaatjes zichtbaar zijn spreekt men van couperose. Dit is onschuldig maar kan als ontsierend worden ervaren. De elasticiteit van de haarvatwanden is verminderd, waardoor de haarvaatjes iets verwijdt zijn. Ze schemeren door de opperhuid heen. Temperatuurverschillen kunnen de couperose doen verergeren. De roodheid kan erger worden door het drinken van koffie, thee of alcohol of het eten van gekruid voedsel.

De ontsierende vaatjes zijn goed te behandelen. Wij gebruiken hiervoor de elektro-coagulatie methode. De behandeling duurt 15 tot 30 minuten, en zal soms een enkele keer herhaald moeten worden.

Rosacea
Als uw huid rood wordt, ontstekingen vertoont en u snel bloost, zou u rosacea kunnen hebben. Rosacea is een chronische huidaandoening met roodheid op de wangen, neus, kin en/of voorhoofd. Soms verschijnen er papels en pustels. Dit zijn kenmerken die lijken op acne. Veel mensen weten niet dat ze rosacea hebben, terwijl het veel voorkomt. De oorzaak van rosacea is onbekend.

Wij raden aan uw huid thuis dagelijks te verzorgen met een speciale productlijn voor uw huidtype. Deze producten zijn niet comedogeen en verstoppen uw poriën niet. De zeer milde behandeling is gericht op het hydrateren en beschermen uw huid. Het kalmeert en vermindert de symptomen, behandelt de acne-kenmerkende bultjes en vermindert de roodheid en vlekken. Uw huid oogt kalmer en egaler.

Indien uw huid zichtbare adertjes vertoont kunnen wij deze coaguleren.