Acne

Acne is een veel voorkomende aandoening van de huid, waarbij de talgklieren ontstoken zijn. Deze ontstekingen kunnen helaas leiden tot blijvende littekens, die er uitzien als kleine putjes in de huid. Om dit te voorkomen raad ik aan iedere huid met onzuiverheden en ontstekingen professioneel te laten behandelen. Niet alleen je huid wordt er mooier van, ook je zelfbeeld en zelfvertrouwen worden verbeterd.

Door mijn jarenlange ervaring kan ik goed inschatten wat de mate van de acne is. Wanneer vet- en vochtgehalte van de huid beide gereguleerd worden, de ontstekingen teruggedrongen worden en de verstopte poriën gereinigd zijn, zal de huid steeds meer egaal en gezond worden.

 

Meer over acne:

Er zijn verschillende vormen van acne. De meest voorkomende is acne vulgaris. Deze meestal in de puberteit ontstane vorm van acne is heel goed te behandelen. Het is erg belangrijk de huid iedere dag goed te reinigen om verstopte poriën te voorkomen en de bacterie die op de huid voorkomt te remmen. 

De drie belangrijkste oorzaken van acne zijn:

  • overtollig talg
  • verstopte poriën
  • bacteriën (die in grotere getale op de huid aanwezig zijn, meer dan normaal)
  • Gevoeligheid talgklier voor bacterie door hormonen

Tijdens de behandelingen wordt een diepte reiniging uitgevoerd waarmee alle onzuiverheden hygiënisch en zonder littekenvorming worden verwijderd. De behandelingen worden aangevuld met peelings met een effectieve concentratie van verschillende soorten zuren, waaronder salicylzuur. Deze peelings geven geen roodheid of schilfering van de huid door de unieke samenstelling. Ook wordt een keuze gemaakt uit verschillende serums en een masker zorgt ervoor dat het serum diep in de huid trekt en de huid ook gekalmeerd wordt. Gedurende het behandeltraject zullen de donkere (pigment)vlekjes die overblijven op de plek waar de ontstekingen zaten sneller wegtrekken. 

De behandelkosten worden veelal vergoed door zorgverzekeraars (afhankelijk van uw polis).