Acne

meisjewaterAcne is een veel voorkomende aandoening van de huid, waarbij de talgklieren ontstoken zijn. Een goed dermatologisch advies en milde behandeltechnieken zijn essentieel om het ontstaan van ontstekingen in het gezicht te verminderen.

Er zijn verschillende vormen van acne. De meest voorkomende is acne vulgaris. Deze meestal in de puberteit ontstane vorm van acne is heel goed te behandelen. Het is erg belangrijk de huid iedere dag goed te reinigen om verstopte poriën te voorkomen en de bacterie die op de huid voorkomt te remmen. Door thuis de aanbevolen producten te gebruiken, in combinatie met behandelingen in onze praktijk, kan de huid weer gezond worden.

De drie belangrijkste oorzaken van acne zijn:

  • – overtollig talg
  • – verstopte poriën
  • – bacteriën (die in grotere getale op de huid aanwezig zijn, meer dan normaal).

Om deze factoren aan te pakken is het belangrijk de huid zelf dagelijks te behandelen met producten, waardoor de huid gaat exfolieren. Hierdoor wordt de talgproductie geremd, worden de poriën fijner en het aantal ontstekingen zal minder worden.
Tijdens de behandelingen wordt een diepte reiniging uitgevoerd waarmee alle onzuiverheden hygiënisch en zonder littekenvorming worden verwijderd. De behandelingen dienen voor optimaal resultaat te worden aangevuld met peelings met een effectieve concentratie salicylzuur
die de huid exfolieren en waardoor de talgafgifte minder wordt. Tevens zullen de donkere (pigment)vlekjes die ontstaan zijn na ontstekingen sneller wegtrekken.

De behandelkosten worden veelal vergoed door zorgverzekeraars (afhankelijk van uw polis). Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

Wij bieden speciale acne-behandelingen en het ZO Oil Control treatment ter behandeling van acne.
Behandelingen met de DermaPen ter verbetering van acne-littekens zijn mogelijk wanneer de acne niet meer actief is.