Huidgezondheid

30flessen

Gezonde huid vs. Beschadigde huid

Leeftijd, genen, invloeden van buitenaf (UV straling, vervuiling), stress, hormonen, slaappatroon en huidverzorging spelen allemaal een rol bij huidgezondheid. Met een gebalanceerde levensstijl en een effectief huidverzorgingsproduct kunt u een gezonde huid opbouwen.

 

beschadigde huid gezonde huid

 

Veroudering en de beschadigde huid.

Naarmate we ouder worden, worden onze huidcellen steeds luier en sommige soorten huidcellen raken zelfs in niet-actieve toestand, een soort winterslaap. Blootstelling aan zonlicht en andere factoren kunnen de veroudering versnellen, doordat zij het DNA in de huidcellen beschadigen. De symptomen van vele huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld acne, melasma en rosacea zijn het gevolg van een niet goed functionerende huid, een onbalans in de gezonde huid. Overmatig gebruik van slechts ‘vochtinbrengende’ producten zorgt voor versnelde veroudering van de huid. De bovenste huidlaag (die bestaat uit dode cellen, stratum corneum genaamd) is de enige laag, waarin water is in te brengen. Echter wanneer dit gebeurt, reageren de huidlagen eronder door onmiddellijk al het water uit de diepere huidlagen te ontrekken. Het gevolg: de huid voelt droog aan en wordt gevoeliger en kwetsbaarder.

Maar wat is nu een gezonde huid?

Een gezonde huid is een huid waarin alle huidcellen actief en wakker zijn en hard aan het werk zijn. In het overzicht hieronder staan de eigenschappen waaraan een gezonde huid voldoet.

 

Eigenschap Beschadigde huid Gezonde huid
Structuur Ruw Zacht
Strakte Los Strak
Poriën Groot Klein
Helderheid Dof Heldere glans
Ziekten Kan ziektebeelden vertonen (bv. acne of rosacea) Ziektevrij
Tolerantie Gevoelig Tolerant
Stevigheid Slap Stevig
Huidtoon Ongelijkmatig van kleur (toon en vlekken) Gelijkmatig van toon en kleur
Hydratatie Droog Van nature gehydrateerd
Volume Verlies van volume Vol van volume